dermacarebg@gmail.com  |  +359876462412
Follow us :-

Хиперхидроза

DSC_0995

Secret RF за изпотяване – мост между неоперативните и оперативни методи за повлияване на изпотяването под мишниците.
Процедура е предназначена за пациенти, при които изпотяването в областта на подмишниците е завишено или когато това изпотяване създава дискомфорт в ежедневието и работната среда.


Първо се прави тест с йод и царевично нишесте, за да се определи зоната, в която ще се работи (при наличие на потна секреция се получава реакция и зоната се оцветява в тъмно). След това се нанася анестезиращ крем, изчаква се около 30 мин. и зоната се изчиства. Може да се предаде до 1 МНz в зоната на апликатора. Енергията, която се предава, може да стигне до 20J. След процедурата се наблюдава зачервяване и подуване, които отшумяват за 24 часа. Втората процедура се прави 21 дни след първата. При желание на пациента, за по-голяма редукция на изпотяването, може да се направи трета процедура.


Проведени са проучвания, които показват намаляване на броя и размера на потните жлези.
Редукция на потната секреция от 200мг на 50мг/мин.
70% от пациентите установяват намаляване на потната секреция с повече от 50% в рамките на 4 седмици след първата процедура.

Продължителността на ефекта е от 3 до 5 години.
Други методи за повлияване на този проблем са антиперспиранти, ботокс, хирургична интервенция. Процедурата със Сикрет е по-рентабилна от тази с ботокс, с много по-голяма продължителност на ефекта и по-безопасна.

Нововъведеният метод на радиочестотна терапия със Secret RF за аксиларна хиперхидроза /засилено изпотяване под мишници/ редуцира напълно производството на потна секреция в тази област, като по този начин предлага ефективна и дълготрайна алтернатива на пациенти, страдащи от това състояние.


Тежката Хиперхидроза може влоши качеството на живот и доброто самочувствие. Понастоящем терапевтичните методи, познати до сега, се повлияваха временно чрез локални анти-респиранти и ботулинов токсин. За радиочестотната инжекционна терапия със Secret можем да кажем, че е мост между хирургичните и нехирургични методи против изпотяване, с добра поносимост от пациента и без възстановителен период.


Secret е система, която включва микроигли, които навлизат на дълбочина от 0.5мм до 3.5мм в кожата, доставяйки необходимата енергия за унищожаване на потните жлези до 80%, в следствие на което изпотяването изчезва.


Необходими са 2 процедури през интервал от 21 дни, като ефектът продължава до 4-5 години.