dermacarebg@gmail.com  |  +359876462412
Follow us :-

Пилинги

DSC_1043OоХимически пилинг

 

Страдате ли от бръчки, неравномерен тен, възрастови петна, увредена от слънчевите лъчи кожа, акне, кафяви петна и лунички?
Вие искате кожата Ви да изглежда по млада, гладка и с равномерен тен?

Крайно време е да помислите за химически пилинг. С качествени и възможно най-щадящи кожата пилинги Вие можете да постигнете сияйна, здрава и съвършена кожа.

Какво представлява химичният пилинг?

Това е неоперативна процедура за обновяване на кожата – при застаряване вследствие на слънце и други външни фактори. Пилинг процедурите се състоят от прилагане на специален разтвор за премахване на повърхностния слой на кожата с цел подобряване на цялостния и вид.

Колко процедури са нужни за постигане на оптимален резултат?

Повърхностните пилинги се прилагат през определен интервал от време, в продължение на няколко месеца до постигане на оптимален резултат. При дълбокия пилинг обикновено процедурите се прилагат по преценка на лекуващия дерматолог, според зоната и типа проблем, които третираме.


Колко време отнема третирането с химически пилинг?

Процедурата отнема около 30 минути, след което можете да се върнете към нормалния ритъм на живот.

Химически пилинг с 15% трихлороцетна киселина предизвиква премахване (излющване) на повърхностните слоеве на кожата. Премахвайки тези слоеве тя се изглажда, освежава, става по-мека и нежна. Пилингът е показан за третиране на повърхностни бръчки, пигментации, акне и белези от акне, лунички, както и за общо освежаване на кожата. За постигане на оптимален ефект пилингът се прилага веднъж седмично, в четири последователни седмици. Започва нежно излющване на кожата, след което новата кожа е обновена, гладка и еластична.

Новото поколение пилинги са специфично разработени за лечение на пациенти с акне. Провежда се курс от 6 процедури – веднъж седмично, като през този период се ползват лечебните продукти за акне, назначени от лекуващия дерматолог. При чувство за сухота могат да се използват хидратиращи продукти, които са некомедоногенни.

Пилингите с анти-ейдж ефект представляват гелна форма на трихлороцетна киселина с концентрация 20% или 30%.

 

Процедурата е подходяща за третиране на фини и по-дълбоки бръчки и особено за отпусната кожа. Процедурата отнема 45 мин., като при нужда се повтаря след около два месеца. Предизвиква се излющване на повърхностните и по-дълбоки слоеве на епидермиса. След самата процедура кожата е зачервена, като тази червенина изчезва в рамките на 2 до 4 часа. На следващия ден на повърхността на кожата се появява лека коричка и от третия и четвъртия ден започва интензивното излющване. Появилата се млада кожа е свежа и леко зачервена. Тази червенина преминава в рамките на 3 – 5 дни. Желателно е през първите няколко дни пациентите да не се излагат на слънце.